fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Brussels Airport ziet duidelijke daling in vrachtvervoer

In de maand mei zag het Brussels Airport een duidelijke daling in het vrachtvervoer. Wel mocht de luchthaven iets meer passagiers ontvangen, zo blijkt uit de maandcijfers van het grootste Belgische vliegveld.

Vracht

Kijkende naar het vrachtvervoer in de afgelopen maand is dat 11 procent afgenomen. Zowel de import als de export leden onder stakingen in Europa en bij de Belgische luchtverkeersleiding Skeyes. ‘Overal in Europa stellen we deze sterke negatieve trend vast, al lijkt Brussels Airport toch wel de slechtste cijfers op tafel te leggen’, aldus het vliegveld.

Passagiers

Het aantal passagiers dat via de luchthaven reisde nam wel fractioneel toe met 0,7 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Afgelopen mei reisden 2,28 miljoen mensen via de luchthaven. Brussels Airport: ‘net als in april werden de resultaten in mei negatief beïnvloed door specifieke gebeurtenissen. Zo kregen we te maken met heel wat stakingen, zoals die van skeyes in de ochtend van 14 mei, stakingen in Italië en Frankrijk en een staking bij SAS.’

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button