AirlinesBestellingenBoeingCargoOverig nieuwsParis Airshow 2019ProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

China Airlines kijkt naar Boeing 777F’s voor modernisering vrachtvloot

China Airlines heeft op de 53e editie van de Paris Air Show bekend gemaakt dat het de intentie heeft om de vrachtvloot te moderniseren met Boeing 777F’s (Freighter), zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Moderniseren

China Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij uit Taiwan, wil haar vrachtvloot moderniseren. Daarvoor kijkt het naar de Boeing 777F. De maatschappij zou ‘tot zes vliegtuigen’ willen bestellen, aldus Boeing.

777F

De 777 Freighter is in staat om 4.970 zeemijl (9.200 km) te vliegen met een maximaal laadvermogen van 102.010 kg. Dankzij het vliegtuig kan China Airlines minder stops maken en de bijbehorende landingsrechten op deze langeafstandsroutes verminderen, wat resulteert in de lagere reiskosten.

Vloot

China Airlines heeft 51 Boeing-vliegtuigen in de vloot, waarvan achttien 737-800’s, tweeëntwintig 747-400’s en tien 777-300’s. Daarnaast vliegt de maatschappij ook nog met drieëntwintig Airbus A330-300’s en veertien A350-900’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/