fbpx
AirbusAirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

China Airlines voegt A321neo toe aan narrowbody-vloot

China Airlines heeft een overeenkomst met Airbus getekend waarin staat dat de Taiwanese maatschappij de A321neo aan de narrowbody-vloot zal toevoegen, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Overeenkomst

In de overeenkomst staat dat China Airlines elf A321neo’s van Airbus zal kopen en nog eens 14 van dezelfde toestellen via een leasebedrijf aan de vloot zal toevoegen. De toestellen zullen nieuw in de vloot van China Airlines zijn, die nu nog geen A321neo’s bevat. Met de vlootuitbreiding speelt de airline in op voorspellingen van IATA dat de luchtvaartmarkt de komende decennia flink blijft groeien.

Vloot

China Airlines heeft drieëntwintig Airbus A330-300’s en veertien A350-900’s. in de vloot. Daarnaast vliegt de maatschappij ook nog met 51 Boeing-vliegtuigen, waarvan achttien 737-800’s, tweeëntwintig 747-400’s en tien 777-300’s.

A321neo

Eerder op de 53e editie van de Paris Air Show verruilde AirAsia een bestaande order van 253 Airbus A320neo’s voor de grotere broer in de A320-familie; de A321neo.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button