fbpx
AirbusAirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Iers leasebedrijf bestelt 20 Airbus A320’s

Het Ierse leasebedrijf Accipiter Holdings heeft tijdens de Air Show van Parijs 20 Airbus A320’s gekocht, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Bestelling

De bestelling bestaat uit twintig Airbus A320’s die aan het Ierse leasebedrijf zullen worden overgedragen. Het is voor Airbus de dertiende bestelling die het binnenhaalt tijdens de 53e editie van de Paris Air Show op het vliegveld Le Bourget. De enige andere bestelling voor de A320neo kwam van de Faeröerse maatschappij Atlantic Airways. Wel ontving Airbus al vele bestellingen voor de A321XLR.

A321XLR

Op de eerste dag van de Paris Air Show lanceerde Airbus officieel de A321XLR. Het toestel kan een afstand van 4.700 nautische mijlen (8.704 kilometer) overbruggen, zo’n 1667 kilometer verder dan de langeafstandsvariant van de A321. Het vliegen van die extra afstand wordt mogelijk gemaakt door een vernieuwde brandstoftank in het vliegtuig. In het vliegtuig is er, afhankelijk van de configuratie, ruimte voor 180 tot 220 passagiers.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button