fbpx
AirbusAirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Indigo partners bestelt 50 Airbus A321XLR’s

De kogel is door de kerk voor Indigo Partners. Eind vorige week was het bedrijf nog met Airbus in gesprek over de aanschaf van de A321XLR, nu heeft het overeenstemming getekend om 50 vliegtuigen van de Extra Long Range-variant van de A321neo te bestellen, zo meldt Airbus.

Order

De order voor het Amerikaanse Indigo Partners bestaat uit 32 nieuwe bestellingen voor de A321XLR en de omzetting van een bestaande order voor 18 vliegtuigen uit de A320neo-familie.

Maatschappijen

Onder Indigo Partners vallen verschillende maatschappijen. De A321XLR’s zullen dan ook verdeeld worden. Zoals het er nu naar uitziet gaan er 20 naar Wizz Air, 18 naar Frontier Airlines en 12 naar JetSmart.

A321XLR voor Frontier Airlines ©Airbus

A321XLR

Op de eerste dag van de Paris Air Show lanceerde Airbus officieel de A321XLR. Het toestel kan een afstand van 4.700 nautische mijlen (8.704 kilometer) overbruggen, zo’n 1667 kilometer verder dan de langeafstandsvariant van de A321. Het vliegen van die extra afstand wordt mogelijk gemaakt door een vernieuwde brandstoftank in het vliegtuig. In het vliegtuig is er, afhankelijk van de configuratie, ruimte voor 180 tot 220 passagiers.

A321XLR voor JetSmart ©Airbus

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button