Nieuws

JIT maakt nieuwe bevindingen MH17 bekend

Het Joint Investigation Team (JIT) maakt vandaag nieuwe bevindingen bekend in het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. 

Live

Dat gebeurt op een persconferentie die wordt gehouden in Nieuwegein en live is te volgen via het YouTube-kanaal van de politie. 

Malaysia 

Het JIT is het gezamenlijke onderzoeksteam van Australië, België, Maleisië, Oekraïne en Nederland dat werd opgericht in 2014 om te achterhalen wie verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van de vlucht van Malaysia Airlines.

Boeing

De Boeing 777-200ER werd onderweg van Schiphol naar Kuala Lumpur uit de lucht geschoten boven Oekraïne. Het toestel stortte neer en alle inzittenden kwamen om het leven. De overgrote meerderheid daarvan waren Nederlanders. 

Onderzoek 

Het openbaar ministerie maakte vorige week bekend dat er nieuwe ontwikkelingen zijn in het strafrechtelijk onderzoek. Voordat die wereldkundig worden gemaakt, worden eerst de nabestaanden van de slachtoffers op een besloten bijeenkomst op de hoogte gesteld.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button