fbpx
AirlinesEditors choiceEmbraerKLMNieuwsNL NieuwsProfessionalVliegtuigen

KLM bestelt nieuwe Embraers – update

KLM heeft tijdens de Paris Air Show bekend gemaakt dat het 35 nieuwe Embraer E195-E2’s zal bestellen, dat meldt de Braziliaanse vliegtuigbouwer.

Order

De order voor KLM Cityhopper bestaat uit 15 bestellingen en kooprechten voor nog eens 20 van de E195-E2’s. Kijkende naar de catalogusprijzen zouden de 35 Embraer’s een waarde hebben van 2,48 miljard dollar (2,2 miljard euro). De 15 vliegtuigen zullen vanaf 2021 tot en met 2023 geleverd worden.

Grootste

Volgens een woordvoerder van KLM moeten de toestellen op termijn de E190’s vervangen. KLM is Europa’s grootste gebruiker van Embraer-toestellen en heeft er nu 49 in de vloot. Volgens John Slattery, topman bij Embraer, is de nieuwe order van KLM ‘een teken van groot vertrouwen in de vliegtuigbouwer.’ Volgens KLM-topman Pieter Elbers zou ‘de E2 een welkome aanvulling zijn op de KLM-vloot, waardoor we meer capaciteitsflexibiliteit krijgen en de kosten helpen beheersen. Bovendien ondersteunt de milieuvriendelijke E195-E2 ook onze duurzaamheidsdoelstellingen met lagere niveaus van geluid en emissies.’

Oudste

De oudste E190’s van KLM Cityhopper zijn bijna 11 jaar oud. In de E190’s van KLM Cityhopper is er ruimte voor 100 passagiers en in de nieuwe E195-E2’s passen 116 passagiers. De reizigers behouden dezelfde beenruimte als in de E190’s. In totaal heeft Cityhopper nu 17 Embraer E175’s en 32 E190’s in dienst.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button