NieuwsNL nieuwsProfessional

Nederlands bedrijf sleept onderhoudscontract Boeing binnen

Het Nederlandse SPECTO Services heeft een contract met Boeing getekend voor onderhoud en reparatie van rotorbladen van Chinook-helikopters. Dat is bekendgemaakt op de Paris Air Show.

Beschikbaarheid 

Door de overeenkomst met een Nederlandse partij kan het onderhoud verder worden verbeterd en de doorlooptijd van reparaties worden verkort. Ook wordt de beschikbaarheid van de helikopters voor de Koninklijke Luchtmacht vergroot.

Luchtmacht

Boeing blijft verantwoordelijk voor het ‘geavanceerde onderhoud en de reparaties’ door de luchtmacht, SPECTO kan snelle ondersteuning in het veld leveren. Boeing en SPECTO hebben beide een vestiging op de vliegbasis Woensdrecht. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om de beschikbaarheid en betaalbaarheid van onze vloot te verbeteren”, aldus de Koninklijke Luchtmacht. 

Gespecialiseerd

SPECTO Aerospace is een Nederlands bedrijf, dat gespecialiseerd is in onderhoud en reparatie van vliegtuig- en helikopteronderdelen. De vestiging van SPECTO in Woensdrecht voert onderhoud uit aan rotorbladen van diverse typen militaire en civiele helikopters. SPECTO heeft al een licentie van Boeing voor het onderhoud van rotorbladen van de AH-64 Apache.

Boeing 

“Deze overeenkomst biedt een veelbelovende kans waar wij als exploitant van de Chinook van kunnen profiteren. Niet alleen de beschikbaarheid van onze helikopters wordt vergroot, ook de samenwerking tussen Boeing en de Koninklijke Luchtmacht wordt versterkt.” Volgens staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken wordt door ‘industriële participatie’ de nationale veiligheid beter beschermd en de daarvoor benodigd technologische basis versterkt. 

Nieuw

Nederland beschikt op dit moment over een vloot van 17 Boeing CH-47 Chinook zware transporthelikopters. Elf daarvan zijn oudere CH-47D’s, zes zijn nieuwere CH-47F’s. In 2015 tekende de toenmalige minister van Defensie Hennis een contract voor de aanschaf van veertien nieuwe CH-47F Chinooks. Deze vervangen de CH-47D’s en zullen naar verwachting tussen 2020 en 2022 worden afgeleverd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close