Editors choiceF-35NieuwsNL nieuwsProfessional

Nederlandse JSF staat nog steeds met panne op Volkel

De JSF waarbij na de landing op vliegbasis Volkel vorige week een technisch mankement werd geconstateerd, staat daar nog steeds. Dat zegt een woordvoerder van de Luchtmacht desgevraagd. 

Luchtmachtdagen 

Vorige week donderdagavond landden twee Nederlandse F-35’s op Volkel, in aanloop naar de Luchtmachtdagen. Direct na aankomst werd duidelijk één van de toestellen kampte met een technisch mankement.

Motor

Het gaat om de F-001, de allereerste Nederlandse F-35, die net als de overige zeven is gestationeerd in Amerika. Inmiddels is duidelijk geworden dat het gaat om een probleem met de motor, waardoor de F-001 nog niet kon terugkeren naar de thuisbasis. Dat was voorzien voor maandagochtend. Het toestel nam ook niet deel aan de Air Power Demo op Volkel tijdens de Luchtmachtdagen. 

Onderdelen 

De andere JSF, de F-008, is maandag wel volgens plan teruggevlogen naar vliegbasis Edwards in Californië. Voor reparatie van de F-001 moesten onderdelen worden ingevlogen uit de VS. “Er gaan altijd spullen mee om de missie te kunnen laten uitvoeren, maar als er dan onverhoopt een mankement optreedt, moet je onderdelen laten invliegen”, legt de woordvoerder van de Luchtmacht uit.

Volkel 

Hij kan niet zeggen hoe lang de F-35 nog op vliegbasis Volkel staat. “Daar kunnen we geen termijn aan koppelen. Misschien blijkt dat we nog andere onderdelen nodig hebben. Er wordt in ieder geval met man en macht aan gewerkt om het toestel zo snel mogelijk te repareren.” 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/