fbpx
LiefhebberNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Panoramaterras Schiphol nog gesloten tot einde jaar

Het panoramaterras op Schiphol, dat wegens werkzaamheden aan vertrekhal 1 gesloten is, zal nog gesloten blijven tot het einde van dit jaar, zo meldt de Amsterdamse luchthaven.

Gesloten

Volgens Schiphol loopt de planning om het panoramaterras weer open te stellen voor het publiek wegens ‘onvoorziene bouwwerkzaamheden’ uit. In eerste instantie zou het terras medio juli weer opengaan, maar blijft het nu gesloten tot het einde van dit jaar.

Werkzaamheden

Schiphol legt de situatie uit: ‘Tijdens werkzaamheden aan de nieuwe route zijn bouwers op leidingen gestuit die ze –tegen verwachting in- niet om konden leggen. Hierdoor moesten we terug naar de tekentafel voor een nieuw ontwerp. Dit vraagt extra tijd en daarom is er een nieuwe verwachte datum voor de opening van de route naar het Panoramaterras. Naar verwachting is het voor bezoekers eind dit jaar weer mogelijk om vanaf een unieke plek Schiphol te bewonderen.’

Verbouwing

In september 2017 werden de bouwplannen voor vertrekhal 1 bekend gemaakt en sinds afgelopen herfst wordt aan de realisatie van het project gewerkt. Het plan is dat in 2023 de nieuwe terminal klaar zal zijn.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button