fbpx
AirbusAirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Airbus ontvangt nieuwe orders op de Paris Air Show

Airbus heeft op de vierde dag van de Paris Air Show nieuwe orders in de wacht gesleept van Flynas en leasemaatschappij Nordic Aviation Capital (NAC), zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

NAC

NAC heeft tijdens de 53e editie van de Paris Air Show een memorandum ondertekend voor een bestelling voor twintig Airbus A220’s. Er wordt niet specifiek vermeld of het om de A220-100’s en/of A220-300’s gaat. ‘NAC bedient meer dan 76 gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen in 51 landen. De overeenkomst vertegenwoordigt de eerste grote order voor de A220 van een toonaangevende regionale verhuurder die de veelzijdigheid van het vliegtuig bevestigt ter ondersteuning van de uitbreiding van het mainline en regionale netwerknetten’, aldus Airbus

Flynas

De Saudi-Arabische low-cost maatschappij Flynas tekende een memorandum voor tien A321XLR’s. De airline bestelt de tien vliegtuigen bovenop een al bestaande order, waarmee het totaal aantal bestelde toestellen op 88 uitkomt.

A321XLR

Op de eerste dag van de Paris Air Show lanceerde Airbus officieel de A321XLR. Het toestel kan een afstand van 4.700 nautische mijlen (8.704 kilometer) overbruggen, zo’n 1667 kilometer verder dan de langeafstandsvariant van de A321. Het vliegen van die extra afstand wordt mogelijk gemaakt door een vernieuwde brandstoftank in het vliegtuig. In het vliegtuig is er, afhankelijk van de configuratie, ruimte voor 180 tot 220 passagiers.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button