Air France-KLMAirlinesNieuwsProfessional

Delta koopt ook belang in Korean Air

Het Amerikaanse Delta Air Lines, dat onder andere al belangen heeft in Air France-KLM en Virgin Atlantic, heeft 4,3 procent van de aandelen gekocht in Hanjin-KAL. Dat is op zijn beurt de grootste aandeelhouder in Korean Air.

Partners 

De strategie van Delta is om belangen te kopen in airlines waar de maatschappij veel mee samenwerkt. Zodoende krijgt de maatschappij een vinger in de pap bij de partners.

Air France-KLM

Het is de bedoeling dat het belang later wordt vergroot naar 10 procent, zo laat Delta weten. Delta en Korean Air waren al joint venture-partners, zoals Delta dat ook was met Air France-KLM voordat het een belang van 8,8 procent kocht. De Amerikanen bezitten ook aandelen in Virgin Atlantic (49 procent), AeroMexico (49 procent), GOL (9,5 procent) en China Eastern (3,5 procent).

Virgin

Tegelijk met Delta, nam ook China Eastern een belang in Air France-KLM. De bedoeling is dat Air France-KLM op zijn beurt weer een belang neemt in Virgin Atlantic, waarmee de ‘Delta-cirkel’ zo goed als rond is. 

AeroMexico 

Met de samenwerking met Korean en China Eastern hebben de Amerikanen meteen toegang tot de Japanse markt en de Aziatische regio veiliggesteld, zo liet Delta-bestuurder Steve Sear eerder aan Up in the Sky weten. De Atlantic is afgedekt via Air France-KLM en Virgin en Zuid-Amerika deels via AeroMexico en GOL. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/