Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Nieuwe passagiersscan Schiphol moet handbagage kunnen bijbenen

Schiphol is op zoek naar nieuwe securityscans voor passagiers, die gelijke tred kunnen houden met de scans die gebruikt worden voor de handbagage. Vooralsnog gaat het om scans voor de uitbreidingen op de luchthaven; van vertrek 1 en de nieuwe A-pier.

Handbagage

De scans voor handbagage op Schiphol zijn steeds sneller geworden en doordat de luchthaven al die scans ook nog vervangt voor 3D-scans, gaat dat proces steeds sneller. De bottleneck bij de security is nu de controle van personen.

Handmatig

Bij de veiligheidscontroles op de luchthaven gaat zowel de handbagage als de reiziger door een scan: op de voetstapjes staan en handen omhoog. “De controle van de handbagage gaat sneller dan die van personen”, licht een woordvoerder van Schiphol toe. Dat komt doordat die scans ‘het nieuwste van het nieuwste’ zijn, waardoor ook minder bagage handmatig hoeft te worden gecontroleerd. 

Minuut

“In de toekomst willen we dat ook reizigers steeds minder vaak handmatig hoeven te worden gefouilleerd. Dat kan bereikt worden door meer geavanceerde apparatuur.” Dat is dan ook één van de eisen aan de nieuwe apparatuur. Het doel is dat er meer dan drie reizigers per minuut doorheen kunnen. 

Vertraging 

De scans voor reizigers zijn volgens Schiphol op dit moment de belangrijkste oorzaak van vertraging bij het securityproces. Dat kan weggenomen worden wanneer minder handmatig gefouilleerd hoeft te worden. De woordvoerder kan nog niet aangeven hoeveel van de nieuwe scans nodig zijn. 

Uitbreiding 

De uitbreiding van vertrek 1 moet in 2020 zijn afgerond, de A-pier moet volgens bijgestelde plannen eind 2020 in gebruik genomen worden. Bij de overige securitycontroles blijven de ‘oude’ passagiersscans vooralsnog staan. “Het gaat nu puur om uitbreiding.” 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/