Editors choiceNieuwsProfessionalVliegvelden

Schiphol zit Charles de Gaulle op de hielen

In de maand mei lagen de passagiersaantallen van de vier grootste Europese luchthavens dicht bij elkaar. Vooral Schiphol zat Charles de Gaulle in Parijs op de hielen, zo blijkt uit de maandcijfers van de vliegvelden.

Schiphol

Schiphol zag in mei 6,441 miljoen reizigers via de luchthaven aankomen of vertrekken, een stijging van 0,6 procent in vergelijking met mei vorig jaar. Het aantal vliegbewegingen bedroeg 44.707, oftewel een daling van 0,1 procent. Daarmee komt de Amsterdamse luchthaven zeer dicht in de buurt van het Charles de Gaulle-vliegveld in Parijs. Dat ontving namelijk 6.460 miljoen reizigers. Procentueel gezien waren dat 6,2 procent meer reizigers dan vorig jaar mei.

Parijs

De luchthaven Orly in Parijs zag 2,771 miljoen reizigers in mei, wat een daling van 4,2 procent inhoudt. Beide Parijse luchthavens samen zijn goed voor 9,232 miljoen reizigers, een stijging van 2,9 procent. Het totaal aantal vliegbewegingen van beide luchthavens komt op 63.183, een stijging van 2,7 procent. CDG zag 45.353 bewegingen, een stijging van 5,4 procent. Orly daarentegen zag het aantal vliegbewegingen met 2,5 procent dalen naar 19.830.

Heathrow

De Londense luchthaven Heathrow, tevens de grootste van Europa, zag in mei 6,769 miljoen passagiers passeren, een stijging van 1,4 procent. Het was de 31e maand op rij voor het vliegveld waarin zij meer passagiers dan de maand daarvoor ontvingen. Het aantal vliegbewegingen kwam op 41.577; een stijging van 1,1 procent.

Frankfurt

De luchthaven van Frankfurt sluit in mei het hek qua aantal passagiers. Het Duitse vliegveld zag namelijk 6,225 miljoen reizigers, wat een stijging van 1,4 procent is ten opzichte van mei vorig jaar. Het aantal vliegbewegingen steeg met 1 procent naar 46.181 bewegingen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/