ColumnGoofHistorische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuws

Auto mee? | Column Goof

Precies vandaag, maar dan in 1961 maakte de Britse Carvair zijn eerste vlucht. 

Het idee was tamelijk geniaal: zorg dat welgestelde lieden hun eigen auto mee kunnen nemen op zakenreis of vakantie. De roemruchte Freddy Laker leek het een goudmijntje, maar echt lekker ging het niet. Het was een technisch lastige operatie. Van de twintig toestellen gingen er maar liefst acht verloren bij crashes. Na een paar jaar was het al afgelopen met de Carvairs. Eén van de laatste vloog vanaf ons Vliegveld Zestienhoven. 

Toch wonderlijk dat het idee momenteel nog steeds niet werkt, blijkbaar. Geld is er momenteel zát. Veel meer dan zestig jaar geleden. Op EBACE zie je wat HNWI’s mee de lucht in kunnen nemen in hun privé-vliegtuigen. Marmeren baden en complete hemelbedden. Maar de eigen Ferrari is blijkbaar nog steeds een brug te ver. 

Mij spreekt het enorm aan: vanaf Rotterdam naar Florence vliegen en daar vanavond nog met de eigen ouwe Corvette over de bochtige weggetjes van Toscane toeren. Wie doet er mee? 

Goof Bakker

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close