BelgiëFinancieelNieuwsProfessional

Belgisch claimbedrijf wint rechtszaak tegen Ryanair

Happy Flights, een claimbedrijf uit het Belgische Gent, heeft een rechtszaak gewonnen tegen de Ierse prijsvechter Ryanair, zo meldt de claimorganisatie.

Schadevergoeding

‘Bijna twee jaar na de massale vluchtannulaties tijdens het najaar van 2017, zegevieren wij en 320 Ryanair-passagiers met een uitspraak die de Ierse maatschappij verplicht om alle gedupeerden hun rechtmatige schadevergoeding uit te betalen. Happy Flights dagvaardde de Ierse luchtvaartmaatschappij eind vorig jaar in naam van maar liefst 375 passagiers. Deze eerste golf van dagvaardingen was goed voor een claimbedrag van € 108.425. Vandaag volgde dus een uitspraak voor 320 van hen voor een totaalbedrag van € 99 605’, aldus de claimorganisatie.

Winnen

In eerdere soortgelijke rechtszaken was het Ryanair die aan het langste eind trok, en de gedupeerde reizigers geen schadevergoeding hoefde te betalen. Zo werd in maart nog in het voordeel van Ryanair beslist in Duitsland en Italië en voorheen ook in Spanje en Ierland.

Europees Hof

Vorig jaar werd door het Europees Hof van Justitie geoordeeld dat als reizigers een vertraging van 3 uur of meer oplopen door een onaangekondigde, of ‘wilde’, staking zij wél gecompenseerd worden. Als de stakingen van te voren zijn aangekondigd, zoals in Italië en Duitsland, heeft de reiziger géén recht op compensatie.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close