A321XLRAirbusAirlinesBestellingenNieuwsParis Airshow 2019ProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

JetBlue plaatst order voor A321XLR’s en A220’s

De Amerikaanse prijsvechter JetBlue heeft op de vierde dag van de Paris Air Show een order geplaatst voor A321XLR’s en A220’s, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer Airbus.

Order

De order van JetBlue bestaat uit het omzetten van een al eerdere bestelling. Waar JetBlue eerst 85 A321neo’s bestelde, heeft de maatschappij nu dertien van die vliegtuigen omgezet naar de Extra Large Range-variant; de A321XLR. Daarnaast bestelde de airline nog tien A220-300’s, waarmee de A220-order op 60 vliegtuigen uitkomt.

JetBlue

JetBlue heeft op dit moment een Airbus-vloot van 193 vliegtuigen van het type A320 en A321. Naast de Airbus-toestellen vliegt de prijsvechter ook nog met 60 Embraer E190’s.

A321XLR

Op de eerste dag van de Paris Air Show lanceerde Airbus officieel de A321XLR. Het toestel kan een afstand van 4.700 nautische mijlen (8.704 kilometer) overbruggen, zo’n 1667 kilometer verder dan de langeafstandsvariant van de A321. Het vliegen van die extra afstand wordt mogelijk gemaakt door een vernieuwde brandstoftank in het vliegtuig. In het vliegtuig is er, afhankelijk van de configuratie, ruimte voor 180 tot 220 passagiers.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/