fbpx
AirlinesEditors choiceKLMMilitairNieuwsNL NieuwsProfessionalVeiligheid

KLM vliegt niet meer over Straat van Hormuz

KLM heeft naar aanleiding van het neerhalen van een Amerikaanse drone boven de Straat van Hormuz in Iran besloten voorlopig niet meer over dat gebied te vliegen, zo bevestigt een woordvoersters van KLM desgevraagd aan Up.

Veiligheid

‘Veiligheid heeft voor KLM de hoogste prioriteit. We volgen alle ontwikkelingen die mogelijk betrekking hebben op de veiligheid van het luchtruim 24/7 op de voet en richten de operatie zo in dat de veiligheid van de vluchten is gewaarborgd. Het incident met de drone is aanleiding om vooralsnog niet meer over de Straat van Hormuz te vliegen. Dit betreft een voorzorgsmaatregel’, aldus KLM.

FAA

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit, de Federal Aviation Administration (FAA) verbiedt vluchten boven de Straat van Hormuz en de Golf van Oman. De beslissingen om het gebied te vermijden komt nadat een Amerikaanse drone door de Iraanse Revolutionaire Garde is neergehaald.

Drone

Het zou gaan om een drone van het type RQ-4 Global Hawk, volgens een Amerikaanse functionaris zou het gaan om een MQ-4C. Volgens Iran was de drone bezig met een geheime missie in Iraans luchtruim.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button