fbpx
General aviationIncidentenNieuwsProfessional

‘Twee doden bij botsing in de lucht boven Brabant’

Twee mannen zijn op vrijdagmiddag overleden toen zij met hun Piper Cub sportvliegtuig een andere Piper Cub raakten boven Oudemolen in het westen van de provincie Noord-Brabant, zo meldt Omroep Brabant.

Botsing

Tijdens een botsing in de lucht tussen twee sportvliegtuigen zijn twee mannen overleden. Een van de twee vliegtuigen crashte rond 12:30 uur in een weiland, waarbij de twee inzittenden om het leven kwamen. De inzittenden van het andere toestel, eveneens twee mannen, konden de Piper Cub veilig aan de grond zetten. Daarna zijn ze ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De gecrashte Piper Cubs in betere tijden, tijdens de Oostwold Airshow eerder dit jaar © Leonard van den Broek

Ervaren vliegers

Een medewerker van het Breda International Airport zegt tegenover Omroep Brabant dat ‘het allemaal ervaren vliegers zijn. Ze gingen formatievliegen. We hadden ze een uur geleden nog hier op de toren.’

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button