AirlinesLiefhebberNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

‘SLM verruilt A340 voor Boeing 777’

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft besloten de huidige Airbus A340-300 in de vloot te vervangen voor een Boeing 777-200ER. Dat meldt de lokale nieuwsbron Starnieuws.

Lease
Eind dit jaar verloopt het leasecontract voor de twintig jaar oude A340, die sinds 2015 in dienst is voor SLM. Na een uitgebreide onderhandelingsronde is uiteindelijk besloten met Boeing een deal te sluiten. Boeing zal het onderhoud verzorgen, zo is overeengekomen.

Singapore
Het vliegtuig wordt in oktober overgedragen aan SLM. Eerder vloog het bij Singapore Airlines onder de registratie 9V-SVL. Om de trans-Atlantische vluchten met de triple seven uit te kunnen voeren moet de maatschappij nog een ETOPS-certificaat ontvangen. Deze wordt binnenkort verwacht.

787
SLM heeft als doel om uiteindelijk een Boeing 787 Dreamliner aan te schaffen bij de vliegtuigbouwer.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close