LiefhebberMilitairNaast het nieuws

Eerste foto’s RAF Boeing P-8A Poseidon verschenen

De eerste foto’s van de Boeing P-8A Poseidon voor de Royal Air Force zijn verschenen. Het toestel wordt klaargemaakt voor de Britse luchtmacht.

Gebruik

Zodra de toestellen worden geleverd, worden deze geplaatst op vliegbasis Lossiemouth en in gebruik genomen door het 120 squadron en 201 squadron. In het begin worden de toestellen uitgerust met Amerikaanse wapens en later waarschijnlijk met Britse wapens.

Orders

De Britse Royal Air Force heeft in totaal 9 toestellen besteld, waarvan er nog vier moeten worden geleverd. Noorwegen heeft vijf P-8 toestellen besteld. Voor de Amerikaanse marine staan in totaal meer dan 100 Poseidon gepland, waarvan er inmiddels ruim 80 zijn afgeleverd.

Foto’s

Opvolger

De Boeing P-8 is gebaseerd op de Boeing 737-800ERX en is bij de Amerikaanse marine de opvolger van de Lockheed P-3 Orion. Ook andere landen, zoals Australië, Noorwegen en Nieuw-Zeeland hebben de P-8 aangeschaft als opvolger van de Orion. India heeft twaalf Poseidons besteld bij Boeing. Eind oktober rolde bij Boeing in Seattle de honderdste Poseidon van de assemblagelijn.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close