AirlinesFinancieelNieuws

Nordica stopt met verkoop vliegtickets

Nordica draagt de verkoop van vliegtickets over aan LOT Polish Airlines. De Estse maatschappij zal zich enkel nog bezighouden met het uitvoeren van de vluchten.

LOT

Vanaf eind oktober is LOT verantwoordelijk voor het commerciële gedeelte van Nordica. Vijf routes vanaf Tallinn die niet winstgevend zijn worden opgeschort: Kiev, Kopenhagen, Trondheim, Wenen en Vilnius. De routes naar Stockholm, Brussel en Warschau blijven nog wel bestaan.

Risico

“Vanwege de sterke competitie en een overschot aan stoelen op Tallinn-routes opereren we nog niet winstgevend. Om de noodzakelijke regionale luchtverbindingen naar Estland in de toekomst te behouden zal Nordica blijven vliegen en LOT de routes en kaartverkoop organiseren, waarbij zij het commerciële risico dragen”, aldus Kristi Ojakäär, een lid van Nordica’s bestuursteam, in een persbericht.

Groningen

In december 2018 stopte Nordica ook al met vluchten tussen Groningen, Kopenhagen en München.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button