AirlinesFinancieelNieuws

Nordica stopt met verkoop vliegtickets

Nordica draagt de verkoop van vliegtickets over aan LOT Polish Airlines. De Estse maatschappij zal zich enkel nog bezighouden met het uitvoeren van de vluchten.

LOT

Vanaf eind oktober is LOT verantwoordelijk voor het commerciële gedeelte van Nordica. Vijf routes vanaf Tallinn die niet winstgevend zijn worden opgeschort: Kiev, Kopenhagen, Trondheim, Wenen en Vilnius. De routes naar Stockholm, Brussel en Warschau blijven nog wel bestaan.

Risico

“Vanwege de sterke competitie en een overschot aan stoelen op Tallinn-routes opereren we nog niet winstgevend. Om de noodzakelijke regionale luchtverbindingen naar Estland in de toekomst te behouden zal Nordica blijven vliegen en LOT de routes en kaartverkoop organiseren, waarbij zij het commerciële risico dragen”, aldus Kristi Ojakäär, een lid van Nordica’s bestuursteam, in een persbericht.

Groningen

In december 2018 stopte Nordica ook al met vluchten tussen Groningen, Kopenhagen en München.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close