General aviationLicht en luchtigLiefhebberNaast het nieuws

Politieheli te gast op FLY4U dag Drachten

Een Eurocopter EC135 van de luchtvaartpolitie was zaterdag 22 juni speciale gast op de vliegdag van Stichting FLY4U in Drachten.

Copiloot

De vliegers deelden stickers uit en beantwoordden vragen van belangstellende kinderen en jongeren. Zo’n 120 kids, afkomstig uit multiprobleem gezinnen (armoede, ziekte, psychische problemen), maakten op uitnodiging van FLY4U een rondvlucht als copiloot in een ultralight vliegtuig vanaf vliegveld Drachten. Alle kinderen/jongeren, die de lucht in gingen, kregen als aandenken een cockpitfoto en luchtdoopcertificaat.

Drukte op vliegveld Drachten. Copyright Remco de Wit

Boordevol

Naast het vliegen was er voor de kinderen/jongeren en hun begeleiders een programma boordevol activiteiten. De opening van de vliegdag gebeurde traditioneel door enkele parachutisten. Er was een grote bungee trampoline, een simulator en een springkussen. Verder werden graffiti en djembé workshops gegeven en konden rondritten gemaakt worden in bijzondere auto’s. Meiden konden meedoen aan verschillende beauty activiteiten. Clown Poets, Harry Harrewar en Professor Propkop waren van de partij en lieten zich van hun beste kant zien.

Vliegclub

FLY4U is een initiatief van Vliegclub Fryslân. De vliegdag werd dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door meer dan 150 vrijwilligers in samenwerking met Stichting Present. Financiering gebeurde met de hulp van particuliere giften en sponsoring door bedrijven.

Copyright Remco de Wit
Opening van de vliegdag
Copyright Remco de Wit
Tags

Remco de Wit

Redacteur / fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt de ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast. Bovendien levert Remco ook tekst-bijdragen voor Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button