LiefhebberNieuwsRuimtevaart

Airbus lanceert T-16 satelliet

Airbus heeft met succes een T-16 telecommunicatie satelliet gelanceerd vanaf een Ariane 5 raket in Kourou, Frans Guinea.

Satelliet

De T-16 is de vijftigste Eurostar E3000-satelliet die gelanceerd wordt. Het moet zorgen voor een krachtige capaciteit voor uitzendservices. Honderden 4K-video’s zullen via de satelliet verspreid worden. Ook kan de satelliet storing door slechte weersomstandigheden beperken.

Dekking

De satelliet moet ongeveer 15 jaar meegaan en zal vooral de Verenigde Staten dekken, Alaska, Hawaï en Puerto Rico. Het apparaat weegt 6330 kilogram.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close