fbpx
HelikoptersNaast het nieuwsVliegtuigen

Airbus test nieuwe helikoptertechnologie in 2020

Airbus wil in 2020 de eerste testvlucht maken met een nieuwe hybride helikoptertechnologie. Daarvoor gaat het bedrijf de samenwerking aan met het Franse Ministerie van Transport, zo maakt de vliegtuigbouwer bekend in een persbericht.

Onderzoek

Airbus en het Franse Ministerie van Transport (DGAC) kondigen de lancering aan van een onderzoeksproject, gericht op het het gebruik van een hybride voortstuwingssysteem aan boord van een éénmotorige helikopter. Er wordt een elektrisch back-up systeem getest, die de rotor tot 30 seconden aan stroom moet voorzien, zonder gebruik van de hoofdgas turbine.

Toekomst

“De helikopterindustrie transformeert in een hoog tempo en ik ben erg enthousiast over deze nieuwe samenwerking met DGAC, die ons help om de toekomst van verticale vluchten voor te bereiden”, zegt Bruno Even, CEO van Airbus Helicopters.

Veiligheid

Airbus wil uiteindelijk deze nieuwe technologie ook op andere helikopters introduceren. “Dan zou dit nieuwe normen op het gebied van veiligheid kunnen bieden voor piloten van éénmotorige helikopters. Dit kan bijvoorbeeld meer flexibiliteit bieden om autorotatie uit te voeren in het geval dat de motor uitvalt. Verdere ontwikkelingen van deze technologie kunnen er ook voor zorgen dat het brandstofverbruik afneemt en de geluidsniveaus.”

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button