AirlinesFrequente reizigerNieuwsVeiligheidVliegvelden

‘Blikseminslag vliegveld Dallas zorgt voor 1.000 getroffen vluchten’

Een blikseminslag op het Dallas-Fort Worth International Airport zorgde er afgelopen zondagavond voor dat er zo’n 1.000 vluchten vertraging opliepen of geschrapt werden, zo meldt Reuters.

Blikseminslag

De blikseminslag zorgde ervoor dat er geen communicatie meer mogelijk was tussen de verkeerstoren en de vliegtuigen op de grond en in de lucht. De verkeerstoren wordt ook gebruikt voor het nabijgelegen Dallas Love Field-vliegveld, waardoor daar ook geen toestellen konden vertrekken of aankomen.

Geschrapt

Als gevolg van de blikseminslag werden 425 vluchten geannuleerd en liepen ongeveer 600 vluchten vertraging op. Om tien uur ‘s avonds lokale tijd waren de communicatiekanalen weer hersteld. Op maandagochtend waren nog 175 vluchten geannuleerd en zo’n 30 vluchten konden met vertraging vertrekken.

Huishoudens

Een ander gevolg van de blikseminslag was dat zo’n 80.000 huizen en bedrijven zonder stroom kwamen te zitten. De storm is verder getrokken naar de staten Louisiana en Arkansas, waar ook nog eens 82.000 mensen zonder stroom kwamen te zitten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/