AirlinesBelgiëFrequente reizigerNieuwsRoutes

Van Brussel naar Brussel in een 9-uur durende vlucht

Het overkwam reizigers van een Brussels Airlines-vlucht van Brussel naar Washington. Na 9 uur stonden zij weer op de luchthaven de Belgische hoofdstad in plaats van de Amerikaanse, zo meldt de website onemileatatime.

Problemen

Vlucht SN515 vertrok op zaterdag 22 juni om 11:14 uur lokale tijd vanuit Brussel naar Washington. Op een gegeven moment besloten de piloten terug te keren naar België, waar ze ongeveer negen uur na vertrek de Airbus A330 weer in Brussel aan de grond zette. Wat de specifieke oorzaak voor het omdraaien is, is niet bekend, enkel dat de maatschappij ‘operationele redenen’ opgaf.

Registratie

Volgens passagiers van de vlucht zou het gaan om registratieproblemen. Het vliegtuig vloog namelijk eerst voor moederbedrijf Lufthansa, en werd op 18 mei van dit jaar in gebruik genomen door Brussels Airlines. Maar omdat het vliegtuig geregistreerd staat als een vliegtuig van Eurowings (OO-SFL), zou het kunnen dat de registratie niet goed is doorgeven aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteit en deze daarom de vlucht weigerde.

Hervat

Op zondag 23 juni vloog Brussels Airlines weer op de route tussen de steden in België en de Verenigde Staten, deze keer met een A330 met registratie OO-SFZ. Volgens de website zou, als alle passagiers een vergoeding vragen en alle andere kosten worden meegerekend, deze fout de maatschappij zo’n half miljoen euro aan schade opleveren.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close