fbpx
AirlinesEditors choiceNieuwsProfessional

Geen integratie van Brussels Airlines in Eurowings

De integratie van Brussels Airlines in Eurowings zal niet worden verdergezet, zo meldt het Duitse moederbedrijf Lufthansa-groep.

Integratie

Moederbedrijf Lufthansa laat in een mededeling weten de integratie van Brussels Airlines in Eurowings niet door zal gaan. Wel komt er een nauwere aansluiting met de netwerkmaatschappijen van Lufthansa. Volgens de Duitsers volgen er in het derde kwartaal van dit jaar meer details. Ook wordt dan een plan bekend gemaakt over de toekomst van de Belgische maatschappij.

Eurowings

Volgens Lufthansa zal de focus van Eurowings op korteafstandsvluchten komen te liggen en de langeafstandsvluchten overgenomen worden door de netwerkmaatschappijen. Ook moeten de operaties minder complex worden en de productiviteit worden verhoogd, door middel van één vliegvergunning die in Duitsland geregistreerd wordt. Daarnaast wordt de vloot gestandaardiseerd door alleen maar gebruik te maken van toestellen uit de Airbus A320-familie.

Omzet

Samen met bovengenoemde veranderingen wil het Duitse bedrijf bij de netwerkmaatschappijen de kosten op jaarbasis met 1 tot 2 procent verlagen en tegen 2022 de inkomsten met 3 procent laten stijgen.

Integratie

Vorig jaar werden nog nieuwe stappen ten aanzien van de integratie van Brussels Airlines in Eurowings gepresenteerd. Brussels Airlines is sinds 2016 volledig in handen van Lufthansa. De Duitse moedermaatschappij wilde toen Brussels volledig onderbrengen bij de low-cost dochtermaatschappij Eurowings. De afgezette topman Bernard Gustin was het daar niet mee eens, maar werd vervangen door Christina Foerster.

Foerster
Christina Foerster is de eerste vrouwelijke ceo die aan het hoofd komt te staan bij een maatschappij van Lufthansa. Ze heeft verschillende functies binnen Lufthansa gehad waar zij sinds 2002 werkzaam is. In 2016 werd ze commercieel directeur van Brussels Airlines en sinds 1 april van vorig jaar is ze daar de nieuwe ceo.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button