fbpx
AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Hi Fly wil meer tweedehands A380’s aan vloot toevoegen

De Portugese maatschappij Hi Fly wil meer tweedehands Airbus A380’s aan de vloot toevoegen, zo vertelt ceo Paulo Mirpuri tegen Air Transport World.

Vloot

Hi Fly wil in de komende tien jaar haar vloot meer dan verdrievoudigen en de vloot uit zo’n 100 toestellen laten bestaan. ‘Ik denk dat we nog veel meer kunnen groeien. Ik denk dat we uiteindelijk kunnen groeien naar meer dan 100 vliegtuigen. Alleen al dit jaar introduceren we vijf toestellen. In de loop van de volgende 10 jaar konden we 100 vliegtuigen bereiken waarschijnlijk eerder’, aldus Mirpuri.

A380

De uitbreidingsplannen zouden ook ruimte hebben voor meer A380’s. Op dit moment gebruikt Hi Fly één A380 die van Singapore Airlines is geweest. Volgens Mirpuri heeft de airline behoefte aan ‘meer dan twee of drie extra A380’s.’ Volgens hem zou de eerste extra A380 in 2020 aan de vloot kunnen worden toegevoegd.

Superjumbo

De A380 van Hi Fly biedt ruimte aan 471 passagiers, opgedeeld in drie klassen. Zo zijn er in de cabine 12 plaatsen in eerste klas en 311 stoelen in economy. In het bovendek zijn er 60 stoelen in businessclass en nog eens 88 in economy. Het toestel is de eerste Superjumbo dat tweedehands werd verkocht. 

Botsing

Het toestel botste in september vorig jaar tegen een passagiersbrug op het Charles de Gaulle-vliegveld in Parijs, waar het een beetje schade aan overhield. Toen vloog de A380 voor Air Austral, daarvoor vloog het toestel tussen Londen en New york voor Norwegian en daarvoor maakte Thomas Cook, als eerste klant voor Hi Fly’s A380, gebruik van het vliegtuig.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button