fbpx
IncidentenNieuwsProfessionalVeiligheidVliegvelden

Opnieuw aanval op Saudi-Arabisch vliegveld

Voor de tweede keer in nog geen twee weken tijd is er een aanval uitgevoerd op het Abha Regional Airport in het zuidwesten van Saudi-Arabië, zo melden verschillende media.

Overleden

Bij de aanval, waarbij het Saudi-Arabische leger niet vertelt met welk wapen er is aangevallen, is één persoon overleden en zijn er zeven mensen gewond geraakt. De Houthi-rebellen uit het buurland Jemen eisen de aanval op.

Raket

Op 12 juni raakten 26 mensen gewond tijdens een aanval op het vliegveld van Abha. Toen schoten de Houthi’s met een raket op de luchthaven nadat een dag eerder Saoedi-Arabië bekend maakte dat het twee drones van de Houthi-rebellen onderschept had.

Vluchten

Volgens de Saudi-Arabische autoriteiten zijn inmiddels de vluchten van en naar het Abha Airport weer hervat. De luchthaven heeft verbindingen naar verschillende binnenlandse luchthavens binnen het Koninkrijk.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button