IncidentenMilitairNieuwsProfessional

‘Twee Eurofighters neergestort in Duitsland’ | Update

Twee straaljagers van het type Eurofighter Typhoon zijn in de buurt van Rostock in het noorden van Duitsland in de lucht tegen elkaar gevlogen en neergestort, zo melden verschillende Duitse media.

Crash

Veel is er over het incident nog niet bekend, maar wel dat er twee Eurofighter Typhoons tijdens een testvlucht boven de Fleesensee, in de bondsstaat Mecklenburg-Vorpommern zo’n 35 kilometer ten zuiden van de stad Güstrow, tegen elkaar zijn gevlogen en zijn neergestort.

Schietstoel

Volgens bronnen van SpiegelOnline konden beide piloten hun schietstoel gebruiken. Één van de twee piloten is inmiddels levend gevonden.

Typhoon

In februari van dit jaar werd bekend dat het Duitse ministerie van Defensie 33 nieuwe Eurofighter Typhoons zal bestellen. De nieuwe toestellen moeten de oudste Eurofighters van de Luftwaffe gaan vervangen. De eerste 33 Typhoons werden tussen 2003 en 2008 aan Duitsland geleverd. Deze toestellen waren afkomstig uit de eerste productieserie van 148 exemplaren, ‘Tranche 1’ genoemd. Vanaf 2008 ontving de Duitse luchtmacht nog eens 103 Typhoons uit Tranche 2 en 3A. De laatste zeven van de in totaal 143 bestelde toestellen worden dit jaar afgeleverd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close