fbpx
Editors choiceFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

Bombardier verkoopt CRJ-afdeling aan Mitsubishi

De Canadese trein- en vliegtuigbouwer Bombardier heeft de CRJ-afdeling, dat vliegtuigen voor regionaal gebruik maakt, verkocht aan het Japanse Mitsubishi Heavy Industries, zo meldt het Canadese bedrijf.

Koop

Het Canadese en Japanse bedrijf zijn samen een koop overeengekomen om de CRJ-afdeling van Bombardier voor een bedrag van 550 miljoen Amerikaanse dollar (482 miljoen euro) aan Mitsubishi Heavy Industries van de hand te doen. Daarbij neemt Mitsubishi ook een schuld van 200 miljoen dollar (175,4 miljoen euro) over.

Rechter

Het is opvallend dat Bombardier met Mitsubishi deze deal heeft beklonken, omdat het vorig jaar de Japanners nog voor de rechter daagde wegens beschuldiging van het stelen van bedrijfsgeheimen door het in dienst nemen van ex-werknemers van Bombardier. Mitsubishi is al jaren bezig met de certificering van een eigen toestel; de Mitsubishi Regional Jet.

Bombardier

Bombardier is al een tijdje bezig de luchtvaartactiviteiten te verminderen of aan te passen. Zo brengt de vliegtuigbouwer de fabrieken in Canada, Mexico en de Verenigde Staten onder in één nieuw bedrijf: Bombardier Aviation. Daardoor moeten twee fabrieken in Marokko en Noord-Ierland dicht. Met de stap moet de organisatie ‘beter en meer gefocust’ worden.

Overname

Eerder werd het einde van de Q400 versneld aangekondigd. De CSeries, ooit in de markt gezet als een grote concurrent voor Embraer, werd vorig jaar al verkocht aan Airbus. Sindsdien gaat het toestel door het leven als de A220.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button