BelgiëDuurzaamheidFrequente reizigerNieuwsVliegvelden

Brussels Airport wil tegen 2023 helft van afval recyclen

Brussels Airport wil tegen 2023 de helft van al het afval geproduceerd op de luchthaven, waaronder afval van de reizigers, recyclen. Dat is het dubbele van het huidige recyclingspercentage, aldus de Belgische luchthaven.

Helft

Brussels Airport heeft samen met haar partners en afvalverwerkingsbedrijf Fost Plus een afvalcharter ondertekend, waarbij alle bedrijven de helft van het afval op de luchthaven tegen 2023 wil recyclen. ‘De ondertekening van het Afvalcharter van Brussels Airport bevestigt het engagement van 25 ondernemingen en partners om de inspanningen te verdubbelen teneinde de afvalberg te verkleinen en de afvalsortering en -recycling te verbeteren’, aldus Arnaud Feist, ceo van Brussels Airport.

Afval

Volgens de luchthaven worden er dagelijks voor 15 vrachtwagens aan afval geproduceerd op de Brussels luchthaven. Dat afval wordt door 24.000 werknemers en zo’n 70.000 passagiers geproduceerd.

Proefproject

Om het recycle-proces te helpen wil Brussels Airport vanaf de herfst bij de veiligheidscontroles gootstenen plaatsen, zodat reizigers hun plastic fles kunnen leeggieten en dan in de afvalbak gooien. Zo kunnen die plastic flessen hergebruikt worden. Daarnaast zal op de waterflessenkraam voorbij de handbagagecontrole voortaan herbruikbare waterflessen te koop worden aangeboden. Bijkomende waterfonteintjes zullen op zeer zichtbare plaatsen worden geplaatst. Zo kunnen passagiers hun herbruikbare waterflessen gratis vullen, aldus de luchthaven.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button