fbpx

De wereld van Schiphol: Noord-Amerika

De banden tussen Nederland en Noord-Amerika zijn van oudsher hecht. Ze wortelen tot in de 17eeeuw, toen New York nog New Amsterdam heette. Maar ook in de volgende eeuwen bleef het contact innig, onder andere via de Holland-Amerika Lijn. In 1946 was KLM de eerste luchtvaartmaatschappij die Europa met de VS verbond, door twee keer per week van Schiphol naar New York te vliegen met een DC-4. Nu, 73 jaar later, faciliteren we vanaf onze luchthaven wekelijks meer dan 360 nonstop-vluchten naar de VS, Canada en Mexico.

De Nederland/Amerika-connectie

Sinds 1997 is Royal Schiphol Group medeverantwoordelijk voor het management van Terminal 4 op JFK International Airport, de grootste luchthaven van New York. Dat wil zeggen dat we actief betrokken zijn bij de ontwikkeling, uitbreiding en dagelijkse operatie in dit deel van de luchthaven. Reizigers op Schiphol profiteren ook van de joint venture tussen KLM en Delta Air Lines. Samen bieden zij 22 routes aan in heel Noord-Amerika. 

©Schiphol

Elke week zo’n 100.000 stoelen beschikbaar

Op dit moment vertrekken er vanaf Schiphol elke week meer dan 360 nonstop-vluchten naar 28 bestemmingen in de Verenigde Staten, Canada, en Mexico. KLM en Delta Airlines nemen een groot deel van die routes voor haar rekening, maar ze staan er zeker niet alleen voor:

  • United Airlines is sinds 1991 actief op Schiphol, en vliegt sinds 2019 naar vijf bestemmingen: Chicago, Houston, New York, San Francisco en Washington. 
  • American Airlines gaat naar Philadelphia en Dallas/Fort Worth. TUI fly brengt mensen naar Cancun, Orlando en Miami. En Norwegian vliegt elke dag naar New York.
  • Air Canada is een belangrijke schakel tussen Schiphol en Toronto. Net als Air Transat, dat Nederland daarnaast verbindt met Vancouver en Calgary. 

En dan is er nog AeroMexico – in 2016 naar Schiphol gekomen – met een dagelijkse dienst op Mexico Stad.

©Schiphol

Via
Schiphol

Schiphol content

Dit is content van onze partner Amsterdam Airport Schiphol
Back to top button