fbpx
NieuwsProfessionalVeiligheidVliegvelden

Drones verstoren voor tweede keer vliegverkeer Singapore Airport

Afgelopen maandagavond hebben drones voor de tweede keer in een week tijd het vliegverkeer op en rond het Changi Airport in Singapore verstoort, zo meldt de luchtvaartautoriteit van Singapore.

Drones

Volgens de Civil Aviation Authority of Singapore (CAAS) zijn er maandagavond 15 vertrekken en 3 aankomsten vertraagd en nog 7 vluchten omgeleid naar een andere luchthaven wegens ‘onbevoegde drone-activiteiten.’ Daarom werd tussen 20:07 en 21:07 uur lokale tijd de vluchten ‘zorgvuldig gereguleerd.’

Tweede

Vorige week dinsdag werden 38 vluchten verstoort door drone-activiteiten rond het vliegveld van Singapore. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de voorvallen.

Vaker

Het is niet de eerste keer dat drones vliegverkeer verstoren. Zo werd vorig jaar december Londen Gatwick voor 33 uur gesloten wegens drone-waarnemingen. Daardoor werden zo’n 1.000 vluchten geannuleerd. De schade daarvan liep naar schatting op naar zo’n 56 miljoen euro.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button