A321XLRAirbusAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Lufthansa-topman: Airbus A321XLR is geen game-changer’

Lufthansa-topman Carsten Spohr vertelde maandag tijdens capital markets day in Frankfurt, dat het luchtvaartconcern naar de Airbus A321XLR kijkt, maar dat hij niet verwacht dat het toestel een ‘game-changer‘ wordt, zo meldt Reuters.

Game-changer

Volgens Spohr zal de Extra Long Range-variant van de A321neo geen game-changer worden. Hij zei dat meer dan vier uur in een narrowbody-vliegtuig zitten niet comfortabel is, en daardoor de A321XLR geen grote veranderingen in de luchtvaart teweeg zal brengen.

Kijken

Wel gaf hij aan dat Lufthansa naar de A321XLR kijkt om eventueel aan te schaffen. Spohr: ‘De nieuw XLR zou in ons netwerk gebruikt kunnen worden, en we kijken ernaar, maar in mijn optiek is het een nicheproduct.’

A321XLR

Vorige week, op de eerste dag van de Paris Air Show lanceerde Airbus officieel de A321XLR. Het toestel kan een afstand van 4.700 nautische mijlen (8.704 kilometer) overbruggen, zo’n 1667 kilometer verder dan de langeafstandsvariant van de A321. Het vliegen van die extra afstand wordt mogelijk gemaakt door een vernieuwde brandstoftank in het vliegtuig. In het vliegtuig is er, afhankelijk van de configuratie, ruimte voor 180 tot 220 passagiers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button