AirbusOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Mede-oprichter Airbus Roger Béteille overleden

De mede-oprichter van Airbus, Roger Béteille, is op 14 juni op 97-jarige leeftijd overleden, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Roger Béteille

Onder andere een van de oprichters van Airbus, dat was Roger Béteille. Maar naast zakenman hielp hij ook mee met het ontwerp van het eerste Airbus-vliegtuig; de A300B. Béteille werd in 1921 geboren in de Franse streek Aveyron en studeerde daarna Supaéro in Toulouse, waarna hij bij het latere Sud Aviation ging werken. Hij werkte aan de A300B en in 1984 lanceerde hij de Airbus A320.

50 jaar

Béteille kon nog net het 50-jarig jubileum van zijn bedrijf meemaken. Op 29 mei bestond Airbus 50 jaar. Op 29 mei 1969 werd op de Air Show in Parijs door de Franse minister van Transport, Jean Chamant en de Duitse minister van Economische Zaken, Karl Schiller, een overeenkomst getekend om samen het eerste Europese tweemotorige widebody-vliegtuig te bouwen: de A300B.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close