fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

Qatar Airways landt voor het eerst in Lissabon

Qatar Airways is afgelopen maandag voor het eerst in de Portugese hoofdstad Lissabon geland. De eerste vlucht werd met een Boeing 787 Dreamliner uitgevoerd, zo meldt de maatschappij uit Doha.

Eerste

De eerste vlucht uitgevoerd door Qatar Airways vanuit Doha naar Lissabon; vlucht QR343, landde gisteren op het Portugese vliegveld en werd daar verwelkomd met een watersaluut. De route tussen beide steden zal één keer per dag, zeven dagen per week, uitgevoerd worden met een Dreamliner.

Boeing

De Boeing 787-8 Dreamliner die Qatar Airways op de route inzet, biedt ruimte aan 22 passagiers in business class, en 232 reizigers in economy. Met eenzelfde vliegtuig vliegt de maatschappij sinds vorige week naar Davao in de Filipijnen.

Vloot

De vloot van Qatar Airways bestaat uit 224 toestellen, waarvan 30 Boeing 787-8 Dreamliners. Het andere Boeing-type waarmee de maatschappij vliegt zijn 73 ‘triple sevens’. Daarnaast bestaat de vloot uit twee Airbus A319’s, tweeëndertig A320’s, zes A321’s, vijfentwintig A330’s, vierenveertig A350XWB’s en tien A380’s.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button