fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

Qatar Airways landt voor het eerst in Lissabon

Qatar Airways is afgelopen maandag voor het eerst in de Portugese hoofdstad Lissabon geland. De eerste vlucht werd met een Boeing 787 Dreamliner uitgevoerd, zo meldt de maatschappij uit Doha.

Eerste

De eerste vlucht uitgevoerd door Qatar Airways vanuit Doha naar Lissabon; vlucht QR343, landde gisteren op het Portugese vliegveld en werd daar verwelkomd met een watersaluut. De route tussen beide steden zal één keer per dag, zeven dagen per week, uitgevoerd worden met een Dreamliner.

Boeing

De Boeing 787-8 Dreamliner die Qatar Airways op de route inzet, biedt ruimte aan 22 passagiers in business class, en 232 reizigers in economy. Met eenzelfde vliegtuig vliegt de maatschappij sinds vorige week naar Davao in de Filipijnen.

Vloot

De vloot van Qatar Airways bestaat uit 224 toestellen, waarvan 30 Boeing 787-8 Dreamliners. Het andere Boeing-type waarmee de maatschappij vliegt zijn 73 ‘triple sevens’. Daarnaast bestaat de vloot uit twee Airbus A319’s, tweeëndertig A320’s, zes A321’s, vijfentwintig A330’s, vierenveertig A350XWB’s en tien A380’s.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button