fbpx
General aviationMaastricht AirportNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkProfessional

Wereldrecord kan vanavond verbroken worden op Maastricht Airport

Op het Maastricht Aachen Airport (MAA) kan vanavond een wereldrecord worden verbroken door twee piloten die met een licht vliegtuig 17 landen in 24 uur willen aandoen, zo meldt de Limburgse luchthaven.

Wereldrecord

Twee piloten, Mike Roberts en Nicholas Rogers proberen vandaag een nieuw wereldrecord te vestigen. Met een Piper Malibu, dat ongeveer 190 kilometer per uur vliegt, probeert het duo 17 landen binnen 24 uur te bezoeken. De twee worden tussen 19 en 21 uur op de Limburgse luchthaven verwacht. Daar zal, als alles volgens plan verloopt, het huidige wereldrecord verbroken worden. ‘Dit wordt geëerd met een waterkanonsaluut van de luchthavenbrandweer’, aldus het MAA.

Landen

Rogers: ‘Het huidige wereldrecord staat op 11 landen, maar we willen het met een aanzienlijke marge verslaan. We zijn vanochtend bij zonsopgang in Denemarken van start gegaan. Via Zweden, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Slovenië, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en België keren we morgen in de vroege ochtend terug naar het Verenigd Koninkrijk.’

Meeste

Nicolas en Mike zijn geen onbekende voor wereldrecords en bezit momenteel het Guinness-wereldrecord voor het grootste aantal bezochte vliegvelden in 24 uur, een uitdaging die ze in 2017 hebben voltooid toen ze 87 vliegvelden in een Cessna C172-vliegtuig bezochten.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button