fbpx
Frequente reizigersNieuwsVliegvelden

Brussels Airport is klaar voor de zomerdrukte

Brussels Airport meldt dat het ‘klaar is om deze zomer miljoenen passagiers te ontvangen in een feestelijke sfeer.’ Aanstaande vrijdag wordt de eerste golf van vakantiegangers verwacht.

Drukte

Komende vrijdag verwacht het Brussels Airport meer dan 94.000 passagiers, waarvan 50.000 vertrekkende. ‘Met deze eerste topdag van het jaar wordt het startschot gegeven van een drukke zomervakantie waarin we meer dan 5 miljoen passagiers verwachten. Alleen al in juli zullen 2,7 miljoen passagiers via Brussels Airport reizen. De maand telt maar liefst zes dagen waarop we meer dan 90.000 passagiers welkom heten. 19, 26 en 29 juli zijn de drukste dagen van de maand’, aldus de luchthaven.

Europese bestemmingen

Volgens het Belgische vliegveld zijn Europese bestemmingen deze zomer, net zoals vorig jaar, het populairst. Brussels Airport: ‘bij TUI fly en Brussels Airlines zijn Spanje en de Canarische Eilanden populairder dan ooit, gevolgd door Griekenland. Andere bestemmingen die in de lift zitten bij TUI fly zijn Tunesië, Egypte, de sterkste groeier in vergelijking met de zomer van 2018, en Turkije, een favoriete bestemming voor gezinnen die willen genieten van all-inclusive pakketten ter plaatse. Bij Brussels Airlines doen Porto, Lissabon, Barcelona en Nice het ook heel goed.’

Entertainment

De komende maanden zal er voor de passagiers entertainment worden verzorgd, zoals muziek dat de reizigers al in de vakantiestemming moet brengen en animatie en spelletjes voor de kinderen. ‘Pianist Toby Jacobs zal elke donderdag in de late namiddag verschillende concerten spelen. Dj’s zorgen op 22, 23, 29 en 30 juli voor muziek in de Topaas, de zone tussen de Connector en Pier A. Tot slot zal er de hele zomer een Chill Zone worden opengesteld in hal 2 waar (festival)bezoekers kunnen ontspannen en op adem komen’, zo meldt Brussels Airport. Nieuw is de Kids Corner, een rustige ruimte waar ouders hun kind kunnen verschonen, pap warm maken of borstvoeding geven.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button