Frequente reizigerKLMNieuwsNL nieuws

Eerste Boeing 787-10 voor KLM landt zaterdag op Schiphol

De eerste Boeing 787-10 voor KLM landt zaterdag vanuit Charleston op luchthaven Schiphol. Dat is precies honderd dagen voor de honderdste verjaardag van KLM. 

Livery

De aankomst van de grootste variant van de Dreamliner is daarmee de ‘kick-off’ van KLM 100. De 787-10 is dan ook voorzien van een speciale livery, met het getal 100 en daar doorheen ‘gevlochten’ de Nederlandse vlag.

Oranjebloesem 

Het toestel is net als de andere Dreamliners van KLM vernoemd naar een bloem of bloeiende plant, dit keer is gekozen voor de ‘Oranjebloesem’. KLM heeft al dertien Boeing 787-9’s, daar komen in ieder geval acht eigen en één geleaste 787-10’s bij. 

Routes

In Europa is KLM de eerste maatschappij die met de grootste variant van de Dreamliner vliegt. Het toestel wordt onder andere ingezet op de routes naar Tanzania, Dubai, Canada en India. 

Landing 

De landing van de PH-BKA op Schiphol is voorzien voor iets na 10 uur in de ochtend. Dit jaar komen daarna nog drie 787-10’s; in september, oktober en december. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/