fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsRoutes en BestemmingenVliegvelden

Heathrow breidt Chinees netwerk verder uit

Heathrow breidt haar Chinese netwerk verder uit met een dertiende directe verbinding tussen de grootste luchthaven van Europa en Zhengzhou, zo meldt het Londense vliegveld.

Netwerk

De dertiende Chinese bestemming die rechtstreeks bereikbaar is vanuit Heathrow wordt Zhengzhou, een industriestad met 10,12 miljoen inwoners waar 70 procent van alle iPhones worden gemaakt. De vlucht wordt twee keer per week uitgevoerd door China Southern met een Boeing 787-8. Hierdoor kunnen er jaarlijkse 55.328 passagiers via de nieuwe verbinding naar Zhengzhou.

Lancering

‘De lancering van onze nieuwe route naar Zhengzhou is een geweldige mogelijkheid voor passagiers en zal Europa’s enige directe verbinding met deze unieke Chinese bestemming bieden. Op Heathrow zetten we ons in om meer routes naar China te openen als onderdeel van onze strategie om de wereldwijde connectiviteit van het Verenigd Koninkrijk nog vele jaren vooruit te helpen’, aldus Ross Baker, hoofd marketing van Heathrow.

China

Vorig jaar werden er vanuit Heathrow allerhande verschillende materialen naar China vervoerd. De meest voorkomende producten waren schoeisel, kleding en mode-artikelen, computers, kunst en luchtvaartmaterialen. De totale exportwaarde daarvan bedroeg vorig jaar 461,05 miljoen dollar (405,72 miljoen euro).

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button