fbpx
MilitairNieuwsProfessional

Israël wil Boeing KC-46 tanktoestellen aanschaffen

Israël overweegt de aanschaf van acht Boeing KC-46 Pegasus tankvliegtuigen voor de Israëlische luchtmacht. Dit schrijft de Israëlische online krant Times of Israel.

Vervangen

De nieuwe tanktoestellen zouden de verouderde Boeing 707 tankers moeten vervangen. De Israëlische luchtmacht gebruikt ook KC-130 Hercules toestellen als tankvliegtuig. Of deze aangepaste vrachtvliegtuigen ook vervangen worden, is niet duidelijk.

Keuze

De mogelijke order vertegenwoordigt een waarde van ruim 1 miljard US dollar. Israël zou dit willen bekostigen van de 3,8 miljard US dollar aan militaire steun die het land jaarlijks van Amerika ontvangt. Dit verklaart ook mogelijk de keuze van Amerikaanse Boeing KC-46’s boven Europese Airbus A330 tankers.

Bedreiging

Vorig jaar verschenen er berichten in diverse media, dat het ombouwen van tweedehands Boeing 767’s door Israël werd tegengehouden door Boeing. Het Israëlische defensie-consortium Israel Aerospace Industries (IAI) wilde deze optie aanbieden aan de Israëlische luchtmacht – maar mogelijk ook aan buitenlandse klanten. Dit zou een serieuze bedreiging vormen voor Boeing’s KC-46.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button