fbpx
DuurzaamheidEindhoven AirportLelystad AirportNieuwsNL NieuwsProfessionalRotterdam The HagueSchiphol AirportToekomst NL luchtvaartVliegvelden

Luchthavens vragen om emissievrije luchtvaart

De bij het Airports Council International (ACI) aangesloten Europese luchthavens, hebben vandaag een resolutie aangenomen waarin zij de luchtvaartindustrie vragen te werken aan emissievrije luchtvaart, zo meldt Schiphol.

Emissievrij

Schiphol: ‘ACI Europe erkent de inspanningen van de luchtvaartindustrie om vanaf 2020 CO2-neutraal te groeien. De luchthavens zijn echter van mening dat de ambitie van de industrie verder moet gaan dan CO2-neutrale groei. Zij vragen hen daarom tot een roadmap te komen voor emissievrije luchtvaart. De luchthavens doen dit naar aanleiding van het op 8 oktober 2018 gepubliceerde rapport van IPCC over de opwarming van de aarde.’

2030

Europese luchthavens hebben zichzelf ten doel gesteld om tegen 2050 helemaal CO2-neutraal te zijn. Schiphol wil dat voor haar luchthavens in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Lelystad al in 2030 bewerkstelligen. Zo stootte Schiphol vorig jaar al aanzienlijk minder CO2 uit dan de voorgaande jaren. Ook werd vorig jaar een actieplan aan Infrastructuur en Waterstaat-minister Cora van Nieuwenhuizen uitgereikt waarin beschreven staat hoe de Nederlandse luchtvaartsector haar CO2-uitstoot wil laten verminderen.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button