fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol neemt groter belang in Brisbane Airport

De Royal Schiphol Group neemt een groter belang in het Brisbane Airport (BACH), zo meldt de groep. Het belang neemt met 0,89 procent toe tot 19,61 procent. De aandelen worden overgenomen van één van de andere aandeelhouders van BACH.

Aandeel

Royal Schiphol Group neemt een groter aandeel in Brisbane Airport, waarvan Schiphol al sinds 1997 aandeelhouder is. Hierdoor neemt het belang met 0,89 procent toe tot 19,61 procent. Volgens de groep zijn de ‘toekomstverwachtingen van de luchthaven positief.’

Toekomst

‘Brisbane Airport investeert aanzienlijk in haar toekomst. Belangrijke projecten zijn de aanleg van een nieuwe baan, de renovatie van het terminalgebouw voor binnenlandse vluchten en de uitbreiding van het terminalgebouw voor internationale vluchten. Daarnaast wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van commercieel vastgoed en parkeergelegenheid op het luchthaventerrein’, aldus Schiphol.

Gesloten

Brisbane Airport zag vorig jaar ruim 23 miljoen reizigers passeren en ontving dit jaar voor de derde keer in vier jaar de SkyTrax award voor beste vliegveld in Australië. In februari van dit jaar werd het Australische vliegveld tijdelijk gesloten wegens een man die met een mes aan het dreigen was en riep dat hij een bom tot ontploffing zou laten brengen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button