NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol neemt groter belang in Brisbane Airport

De Royal Schiphol Group neemt een groter belang in het Brisbane Airport (BACH), zo meldt de groep. Het belang neemt met 0,89 procent toe tot 19,61 procent. De aandelen worden overgenomen van één van de andere aandeelhouders van BACH.

Aandeel

Royal Schiphol Group neemt een groter aandeel in Brisbane Airport, waarvan Schiphol al sinds 1997 aandeelhouder is. Hierdoor neemt het belang met 0,89 procent toe tot 19,61 procent. Volgens de groep zijn de ‘toekomstverwachtingen van de luchthaven positief.’

Toekomst

‘Brisbane Airport investeert aanzienlijk in haar toekomst. Belangrijke projecten zijn de aanleg van een nieuwe baan, de renovatie van het terminalgebouw voor binnenlandse vluchten en de uitbreiding van het terminalgebouw voor internationale vluchten. Daarnaast wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van commercieel vastgoed en parkeergelegenheid op het luchthaventerrein’, aldus Schiphol.

Gesloten

Brisbane Airport zag vorig jaar ruim 23 miljoen reizigers passeren en ontving dit jaar voor de derde keer in vier jaar de SkyTrax award voor beste vliegveld in Australië. In februari van dit jaar werd het Australische vliegveld tijdelijk gesloten wegens een man die met een mes aan het dreigen was en riep dat hij een bom tot ontploffing zou laten brengen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close