Editors choiceNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol zakt op ranglijst best verbonden luchthavens

Op de ranglijst van overstapluchthavens met de beste connectiviteit wereldwijd is Schiphol van de tweede naar de derde plaats gezakt. Dallas-Fort Worth neemt nu de tweede plaats in, zo blijkt uit een rapport van het Airport Council International (ACI).

Schiphol

‘Schiphol moet de tweede plaats afstaan aan Dallas-Fort Worth, omdat ‘de capaciteitslimiet de ontwikkeling van de connectiviteit beperkt’. Op de ranglijst van directe connectiviteit blijft Schiphol de op een na best verbonden luchthaven van Europa’, aldus de Amsterdamse luchthaven. In de afgelopen tien jaar is Schiphol van de zesde naar de tweede plaats gestegen, kijkende naar directe connectiviteit.

Direct

Op de eerste plaats in de top 10 van Europese vliegvelden met de beste directe connectiviteit staat de luchthaven van Frankfurt. De Duitse luchthaven heeft wekelijks 5.098 verbindingen, daarmee blijft het gelijk met vorig jaar. Het aantal verbindingen op Schiphol steeg met 0,2 procent naar 4.869 verbindingen. Op drie staat de Parijse luchthaven Charles de Gaulle met 4.759 verbindingen, een stijging van 3,2 procent. De rest van de top tien bestaat uit Heathrow, Istanboel, München, Madrid, Moskou Sjeremetjevo, Barcelona en als hekkensluiter Rome Fiumicino .

Overstap

De top 10 van de beste overstapluchthavens ter wereld ziet er als volgt uit. Op nummer één staat Frankfurt, gevolgd door Dallas-Fort Worth en Schiphol. De resterende zeven luchthavens zijn Charles de Gaulle, Atlanta, Istanboel, Denver, München, Chicago O’Hare en op nummer tien Heathrow.

Score

ACI berekende de score voor de hub-connectiviteit op basis van het aantal verbindingen, de kwaliteit daarvan en de overstaptijden voor passagiers. Directe connectiviteit betreft de verbindingen zonder overstap. Zonder overstap is Nederland via Schiphol direct verbonden met 327 bestemmingen in 98 landen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close