AirlinesBoeingFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsRoutesSchiphol Airport

Turkish Airlines met gloednieuwe Dreamliner naar Schiphol

Turkish Airlines zal met ingang van 26 juli haar gloednieuwe Boeing 787-9 Dreamliner inzetten op de route tussen Istanboel en Schiphol, zo blijkt uit het boekingssysteem van de luchtvaartmaatschappij.

Ochtend

Turkish Airlines vliegt dagelijks vijf keer tussen Istanboel en Amsterdam. Op de ochtendvlucht van vrijdag 26 juli wordt de Dreamliner voor het eerst op de route ingezet. De Dreamliner vertrekt om 07:15 uur vanuit Istanboel en landt om 09:50 uur op Schiphol. Op de avondvlucht wordt de 787-9 ook ingezet die om 19:10 vanuit Istanboel zal vertrekken en om 21:45 uur op Schiphol landt. Voorheen werden die vluchten door Airbus A330’s uitgevoerd. Op de andere vluchten wordt de A330 nog wel ingezet.

Dreamliner

Turkish Airlines heeft 25 bestellingen bij Boeing uitstaan voor de 787-9. De maatschappij zal, als alles volgens schema verloopt, de eerste zes dit jaar ontvangen, nog negen in 2020, nog eens zes in 2021 en in 2022 zouden de laatste vier geleverd worden. In de toestellen kunnen 300 passagiers waarvan 30 in de nieuwe businessclass en de rest in economy. In september 2017 tekende de maatschappij een intentieovereenkomst voor veertig 787-9’s

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close