Editors choiceLelystad AirportNieuwsNL nieuwsProfessionalVliegvelden

Tweede Kamer stelt debat Lelystad Airport uit

De Tweede Kamer stelt het debat over het selectiviteitsbeleid van Lelystad Airport uit en zal op 11 september, tijdens het Algemeen Overleg Luchtvaart, weer op de agenda staan, zo blijkt uit de agenda van de Tweede kamer.

Duidelijkheid

Het debat over Lelystad Airport is door de Tweede Kamer uitgesteld tot na de zomer. Op woensdag 11 september zal tijdens het Algemeen Overleg Luchtvaart het selectiviteitsbeleid weer op de agenda staan. De Kamer wacht eerst op duidelijkheid vanuit Brussel over de verkeersverdelingsregel.

Uitstel

Vorig jaar december werd de verkeersverdelingsregel door minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat ingetrokken. Toen lag de verkeersverdelingsregel al een half jaar in Brussel ter goedkeuring, maar kon de Europese Commissie (EC) zich niet vinden in de verkeersverdelingsregel zoals die was voorgesteld. In januari van dit jaar stuurde de minister een nieuwe verkeersverdelingsregel naar Brussel. De EC heeft daar op dit moment nog geen uitspraak over gedaan.

Verkeersverdelingsregel

De verkeersverdelingsregel is bedoeld om maatschappijen te bewegen om vluchten te verplaatsen van het overvolle Schiphol naar het nog te openen Lelystad Airport. Dat zou onder andere gebeuren aan de hand van bepaalde bestemmingen die niet meer vanaf Schiphol gevlogen zouden kunnen worden. De eveneens spaarzame slots op Lelystad zouden ook uitsluitend ten goede komen aan maatschappijen die deze bestemmingen vanaf Schiphol vliegen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close