AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheid

‘Air India-777 naar Stansted geëscorteerd wegens bommelding’ – Update

Een Air India Boeing 777 is op donderdagmorgen door twee straaljagers naar Londen Stansted geëscorteerd naar aanleiding van een bommelding, zo melden verschillende media.

Stansted

De Boeing 777 van Air India was als vlucht AI191 van Mumbai op weg naar New York Newark toen het vanmorgen rond 10:15 uur lokale tijd op het Londense vliegveld landde wegens een bommelding. Stansted meldt op Twitter dat het toestel veilig geparkeerd staat op een geïsoleerde plek, weg van de normale luchtvaartactiviteiten. De 777 werd door Eurofighter Typhoon straaljagers van de Royal Air Force geëscorteerd.

Onduidelijkheid

Er heerst nog onduidelijkheid over het aantal passagiers aan boord van de Boeing 777 en of ze al dan niet van boord zijn gehaald. Air India liet via Twitter weten dat het om een bommelding ging, maar verwijderde de tweet en verving deze met een melding over een ‘veiligheidsrisico’.

Update

Inmiddels heeft een medewerker van Air India aan Reuters laten weten dat de bommelding een valse melding is geweest. De Boeing 777 is inmiddels weer op weg naar Newark.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button