fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

KLM krijgt vier sterren voor punctualiteit

KLM krijgt in de jaarlijkse toebedeling van sterren voor de meest punctuele airlines door OAG, vier sterren. KLM deelt de vier sterren met 24 andere maatschappijen.

Luchtvaartmaatschappijen 

De Official Airline Guide (OAG) meet het hele jaar de punctualiteit van de tweehonderd grootste luchtvaartmaatschappijen. De sterren die nu zijn toegekend, is op basis van metingen in de periode van mei 2018 tot juni 2019.

Garuda

Slechts dertien maatschappijen kregen vijf sterren; Garuda Indonesia behaalt overall de beste score en prijkt dan ook helemaal bovenaan de lijst. Ook het Russische Aeroflot en bijvoorbeeld Air Baltic hebben het hoogst haalbare aantal sterren binnengehaald. 

Air France

De vier sterren deelt KLM onder andere met Qantas en partners Delta Air Lines en Virgin Atlantic. Zusterbedrijf Air France komt niet verder dan drie sterren, evenals zo’n vijftig andere maatschappijen. Prijsvechters easyJet en Norwegian hebben beide drie sterren. Ryanair komt in de lijst niet voor.

TAP

AOG kent de slechtst presterende maatschappijen op het gebied van punctualiteit één ster toe. Die ene ster is onder andere voor Air Transat, TAP en Air India. 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button